Entire Group logga

Widerlöv

Plattform för bostadsförsäljning

Att räkna med lite mer

Widerlöv är en av Uppsalas och Västerås största fastighetsmäklare och vill att deras kunder ska kunna "räkna med lite mer", de vill ligga steget före sina konkurrenter i mäklarbranchen helt enkelt. Deras digitala plattform hade föråldrats, kändes krånglig att använda och var inte anpassad för dagens internetanvändare. Vi designade om den digitala närvaron och utvecklade tillsammans med Widerlöv en responsiv bostadssajt för köpare och säljare av bostäder. Utöver detta utvecklade vi även en administrationsplattform som skall underlätta och effektivisera mäklare och mäklarassistenters dagliga arbete.

En modern & responsiv bostadsplattform

Widerlövs webbsida är designad från grunden med ett modernt gränssnitt för alla skärmstorlekar. Kundernas interaktion med bostäderna har varit central genom hela processen. Användaren kan favoritmarkera bostäder, göra bostadslåne-ansökan och snabbvärdera sin bostad/fastighet.

Smakfull & funktionell minimalism

Vi gjorde en nytolkning av Widerlövs grafiska profil där en mer sparsmakad användning av accentfärgen rosa och ett minimalistiskt typografiskt system togs fram. Till det valde vi ett webb-baserat teckensnitt som kan laddas ner och användas av alla medarbetare i all digital kommunikation.

Ett modulärt CMS, enkelt att använda

Vi byggde ett helt nytt administrativt system (ett CMS - Content Management System), där Widerlöv själva kan administrera webbplatsens undersidor, personal samt koppling mot bank-partners.

Integration med Vitec Express

Som nästa steg i projektet jobbade vi med utvecklingen av Widerlövs integrering av mäklarsystemet Vitec Express. Vitec erbjuder ett komplett affärssystem för fastighetsmäklare, som förenklar fastighetsmäklarens vardag. Det finns stöd för alla enheter som exempelvis läsplattor, mobiltelefoner och datorer vilket gör att mäklaren kan arbeta effektivare och helt mobilt.

Vi ställde några snabba frågor till Robert Holtz som var ansvarig för denna del av projektet på Widerlöv & Co.

Varför ville ni bygga om er webblösning?

– Som en del Widerlöv & Co’s kontinuerliga utveckling så valde vi att återigen uppdatera vår hemsida då den nuvarande hemsidan har varit bra men som dock blivit utdaterad i och med den snabba förändringen av ny teknik genom åren. Detta gav oss även tillfället att förnya det mäklarsystem som till en viss del driver vår hemsida. Vitec är en viktig del av vår vardag och i och med bytet av hemsida så var det självklart att satsa på framtidens mäklarsystem Vitec Express.

Varför valde ni Entire som IT-leverantör?

– Vi sökte något mer än bara en webbyrå, målet var att hitta en systemleverantör som tillsammans med oss ville vara med och utveckla Widerlöv & Co. Efter att träffat flertalet andra webbyråer kändes Entire rätt för oss, med sitt ”tänka-utanför-boxen”-synsätt tillsammans med den höga kompetens som deras webbdesigners och programmerare besitter. Precis det vi letade efter hos en IT-partner! Vårt arbete med Vitec kräver en hög kompetens från de utvecklare som skall bygga en hemsidan mot systemet, och det vet vi nu att Entire verkligen har.

”- Äntligen har vår efterlängtade hemsida lanserats och jag vill rikta ett stort tack till var och en av er och till er alla gemensamt för ett fantastiskt jobb. Nu är vi tillbaka där vi ska vara! Med det fräschaste och bästa hemsidan i branschen.”

Tomas Widerlöv Grundare & VD för Widerlöv & Co