Entire Group logga

Skistar

En one-stop-shop för alpinturism

Om SkiStar

Skistar är ett företag som äger och driver ett antal skidanläggningar i Sverige, Norge och österrikiska Tyrolen. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm, och är marknadsledande i Skandinavien inom skidanläggningar. Deras webbokningssystem hanterar online bokningar på deras anläggningar på skidorterna Sälen, Vemdalen, Åre, Trysil, Hemsedal, St Johann, samt Hammarbybacken mitt i centrala Stockholm.

Om Projektet

Entire har fått äran att arbeta med SkiStar där vi bland annat hjälper till att utveckla ett nytt webbaserat bokningssystem. 

”- Fokus ligger på att förbättra användarupplevelsen, dels genom en modernisering av design och struktur och dels genom snabbare och färre sidladdningar.”, säger Per Bohlin, utvecklare på Entire och som är med i utvecklingen av projektet.

Tillsammans med kunden har vi hjälp till att ta fram helt nytt UI för webbokningen. För att åstadkomma detta använder vi .NET för backend och React för frontend

En one-stop-shop för alpinturism

Skistar har skapat ett digitalt ekosystem runt fjällupplevelsen, hela vägen från första bokningen till att mäta vem som är snabbast nedför backen. Skistars ambition med sin sajt är att erbjuda en one-stop-shop för hela flödet av bokning och information kring skidsemestern. Utöver att presentera sina många destinationer på ett tydligt och inspirerande sätt har Skistar lagt stor vikt vid att skapa boknings-ingångar och köpflöden för allt som behövs under en vistelse i fjällen, från liftkort och boende till skidhyra och skidlektioner. Det går även att handla kläder och accessoarer via företagets webbshop.

Tillföra kompetens

Skistar är den absolut största aktören i den alpina turismen i Sverige och växer snabbt. De ville underlätta för deras kunder, så deras digitala plattform kunde ge kunderna mervärde och få dem att välja ur Skistars stora utbud av tjänster. Även om Skistar har en stor intern organisation, så behöver de spetskompetens inom it. Det är där Entire kunde hjälpa Skistar att fortsätta ligga före sina konkurrenter.

Utmaning

  • Modernisera bokningssystemet
  • Integrera systemen
  • Hantera kundkorg och betalning

Ett nytt bokningssystem

Vi hjälpte till att bygga ett helt nytt bokningssystem, som klarar alla olika orter och olika typer av tjänster. Allt måste samlas och presenteras på ett effektivt sätt för kunden och även vara möjligt att söka och filtrera. Flödet måste fungera. Varje tveksamhet, stopp eller problem utgör en risk att kunden lämnar sajten.

Hantera kundkorg och betalning

Skistar har köpt in ett CMS (Content Management System) och en webshop. Detta behövde integreras med bokningssystem, betalningslösning och andra egna system. Därför var vi med och utvecklade en egen kundkorg och utcheckning-lösning, då inga inköpta lösningar uppfyllde kraven som Skistar ställde. För att sajten ska kunna bli marknadsledande och kostnadseffektiv, blandas inköpta lösningar med kundunika för deras speciella marknadssegment.