Entire Group logga

ePulze

Turneringsplattform för esport

Om Epulze

Epulze är en Örebro-baserad startup vars grundare har rötter inom e-sport och har en stor passion för gaming. De önskade öka spänningen och ville ha möjlighet att kunna utmana andra spelare och satsa riktiga pengar i sina egna DOTA 2-matcher. Utan erfarenhet att lösa detta på egen sökte sig Epulse grundare till Entire för att inleda vad som senare kom att bli ett ett stort, utmanade och väldigt spännande projekt!

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag kunde i grunden beskrivas ganska enkelt: Att designa och utveckla en säker spel-plattform som håller koll på allt medan spelaren kan fokusera på att hitta motståndare, satsa pengar och vinna sina DOTA 2-matcher.

Resultatet av detta arbete blev en säker plattform där du som Dota 2 spelare kan utmana andra i enskilda matcher eller turneringar om prispengar. När något mer än äran står på spel ökar spänningen samtidigt som både du och ditt motstånd fokuserar mer och höjer er en nivå. Varför inte ta möjligheten att tjäna pengar på att spela ditt favoritspel?

Same game, more at Stake.

Ett stort och ständigt växande projekt

UNder samarbetet med epulze har vi arbetat på projektet från start och har genom åren utvecklat fler features och delsystem än vad vi kan räkna. Vi är otroligt stolta över detta långsiktiga samarbete. 

Nedan följer ett urval av de delprojekt vi arbetat med under åren:

Inbjudande användargränssnitt

Oavsett om du letar efter ett snabbt spel en mot en eller en tävlingsmatch för ditt Dota 2-lag, så gör ett väl genomarbetat användargränssnitt det mycket enklare. Gränssnittet gör att plattformen blir enkel att använda samtidigt som det blir lättare för Epulze att förse spelare med nödvändiga uppdateringar och information.

Välj game mode och sök utmanare

Spelare väljer vilken summa de vill satsa och vilket game mode de vill spela, därefter letar plattformen automatiskt upp motståndare att spela mot. Epulze har unika game modes som ger spelare chansen att banna heroes för ett rättvisare slagfält.

Chatta med ditt team och planera dina matcher

Epulze ska vara en community för gamers och har allt de behöver föra att kunna planera sina games. Med en inbyggd chat-funktion kan spelare chatta med andra och ett avancerat lobby-system gör det möjligt att utmana andra teams.

Välbalanserat 1v1 mode

En av de mest efterfrågade funktionerna som Epulze fick från sina gamers var att skapa ett välbalanserat 1v1 läge. Vissa spelarna var trötta på att möta ”fel” hjältar, därför har vi gjort en lösning på detta problem.

Vid spel en mot en (1v1) i draft mode ger spelarna fem hjältar slumpas fram, spelarna väljer varsin hjälte att förbjuda (banna). Spelarna måste sedan välja en av de tre återstående hjältarna, om en annan hjälte väljs så kommer matchen att räknas som en förlust för denne spelare.

Som med alla andra spellägen på Epulze är matchpoäng helt automatiserade.

Betalningslösningar

Eftersom att hantering av pengar i form av insatser i matcher och turneringar är centralt i Epulze har flexibla betalningslösningar varit av stor vikt för att möta spelarnas behov och önskemål kring insättnings- och uttagsmöjligheter.

Implementationer av Paysafecard samt direkta banköverföringar med Entercash har gett Epulze möjligheter att effektivt konvertera spelare från gratisnivån till riktiga pengar-spel, så att fler spelare får uppleva ännu högre spänningen och Dota 2-spelarna kan vinna pengar på spelet som de älskar.

Några ord från Epulze VD

En av grundarna Mattias Lövgren till lika VD på Epulze berättar:

”- För att stärka vårt team letade vi efter ett företag med tidigare erfarenhet av både betting-plattformar och datorspel. Efter ett första möte med Entire bestämde vi oss för att inleda samarbetet med en förutsättningslös kreativ workshop. Där satte vi grunden för vart vårt projekt var på väg. Hela vårt team gick från mötet med en känsla av att Entire inte bara hade förstått vad vi ämnade förmedla utan att de även kunde addera ytterligare värde till våra idéer.”

Mattias avslutar:

”- Vi kände stort förtroende för deras kompetens efter att de på kort tid leverart de inledande komponenterna.”

Vill du testa plattformen?

Sugen på att utmana dina esports vänner i ett match i Dota 2? Vem vet, du kanske är vassast och vinner pengar på att spela Dota2! www.epulze.com.