Entire Group logga

Seterra

Appspel för geografi

Det ska vara kul att lära sig geografi!

Entreprenören Marianne Wartoft har utvecklat pedagogiska programvaror för barn sedan 1996. Snabbt hittade geografispelet Seterra in på landets alla skolor, och blev en bra hjälp i geografiundervisningen. Tillsammans med henne har vi designat och utvecklat Seterra för att möta den nya generationen barn och föräldrar, där nästintill alla har tillgång till en smartphone. Appspelet fungerar för mobilen, men så klart även för läsplattor, och har utvecklats med samma tes som när bolaget grundades: Det ska vara kul att lära sig geografi! 

Vad är spelet Seterra?

Seterra är ett utmanande geografispel med mer än 100 olika övningar. Användaren får testa sina kunskaper i allt ifrån länder, huvudstäder, hav och flaggor till städer i Afrika, Europa, Sydamerika, Nordamerika, Asien och Australien.

Spelidén är enkel: programmet visar en karta och ber dig klicka på ett land (eller kanske en stad, ett berg eller en flod). Klickar du rätt på första försöker blir landet vitt, på andra försöket blir det ljusgult, på tredje försöket blir det gult och tar det fyra eller fler försök att hitta rätt blir landet rött. Målet är förstås att få hela kartan vit. Ett enkelt koncept som blivit väldigt uppskattat och visat sig hålla väldigt väl i snart 25 år!

Seterra har idag drygt 100 olika kartövningar, översatta till 28 olika språk och i två versioner: en nedladdningsbar version för Windows och en webbaserad onlineversion. Under de första åren var den absoluta majoriteten av användarna svenskar. Idag är 80% från andra länder, främst USA, Spanien, Rumänien, Tyskland och våra nordiska grannländer.

Idag är Seterra ett av Sveriges mest spelade geografispel och i princip alla barn som gått i skolan de senaste 15 åren har fått spela spelet i som en del av sin geografiutbildning.

Ladda ner och testa dina egna geografikunskaper med appen för iOS eller Android!

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag var tydligt; att ta Sveriges mest spelade geografispel Seterra till mobilen, något som både föräldrar och skolor hade efterfrågat sedan länge.

Utöver att överföra all funktionalitet som redan fanns i online-versionen var målet att skapa en bättre mobil spelupplevelse, samt att lägga till stöd för att kunna spela utan internetuppkoppling och att introducera ett tävlingsmoment i form av topplistor. 

Följ utvecklingen av dina geografikunskaper

Appen sparar dina resultat så du kan följa utvecklingen av dina geografikunskaper över tid, eller varför inte tävla med dina vänner och se vem av er som fått högsta poäng?

Ta med dig appen överallt

Seterra är utvecklad för de två största mobilplattformarna, Android och iOS, och fungerar med eller utan internetuppkoppling på både mobiltelefoner och läsplattor. Det gör att användaren kan träna och testa sina kunskaper i geografi överallt, på bussen, på tunnelbanan, på resan, i skolan, hos farmor, hemma eller i bilen på väg till sommarstugan.

Val av teknik - React Native

Genom att utveckla appen i ramverket React Native kunde vi skapa appen till både Android och iOS (iPhone/iPad) samtidigt - något som både är smidigt och tidsbesparande, men framförallt kostnadseffektivt för kunden. Även kostnaderna för underhåll av apparna minskar betydligt.